Friday, 20 May 2011

Kenapa Masih Tak Nak Mengaku??

http://Life as amieyrarazia.bolgspot.com

Aku tak faham betul dengan perangai Mr.F...ni?? Kenapa susah sangat dia nak mengaku?? If dia dah buat salah mengaku je lah kesalahan yang dia dah buat tu!! Aku takkan marahnya.. Ni tak dah lah dia tak nak mengaku, pastu siap boleh cakap lagi ada orang cuba nak "FITNAH" dia!! Tak kan lah ada orang yang nak "FITNAH" dia pulak kalau bukti yang aku dapat tu memang sah-sah tentang dia dengan "GIRL" tu.. Bukti tu pun aku yang dapat sendiri setelah berminggu-minggu aku sibuk "dok" menyiasat kes ni.. Bukannya aku dapat dari mulut orang lain!! Paling aku xberkenan perangai dia yang asyik nak menafikan kesalahan diri dia tu membuatkan aku jadi "HOT + BENGANG" giler dengan dia!! Kalau ikut kan hati, aku ni bukannya nak menuduh sangat dia ada girl lain tapi aku ada bukti what?? And bukti-bukti yang aku dapat tu adalah hasil dari penyiasatan aku dan separuh darinya aku dapat dari sumber-sumber yang memang 100% betul dan boleh dipercayai!!

Hampir "DUA MINGGU" aku ni bagai orang gila dan jadi tak tentu arah mengumpul "BUKTI" untuk tujuan penyiasatan kes "PENIPUAN & KECURANGAN" si Mr.F... ni!! Aku "dok" ulang-alik dari "KUANTAN" ke "JENGKA" dengan ditemani teman terbaik ku "MiszLegored" semata-mata untuk siasat kes ni coz tak nak buat tuduhan yang "mempig buta" terhadap dia!! Tapi apa yang buat aku terkilan sangat sekarang ni ialah, sebaik saja aku dah dapat bukti and memang sah bukti tu betul dia masih lagi nak menafikan apa yang dah dia lakukan belakang aku!! And yang paling best dia boleh pulak tuduh aku ni sengaja nak mencari kesalahan dia sebab aku ni ada "JANTAN" lain!! If aku ni ada jantan lain kenapa aku mesti menyusahkan diri nak mencari bukti?? Lebih baik aku tinggal dia macam tu je and pergi dekat jantan lain yang dia maksudkan tu!! Apa yang menjadi persoalannya sekarang ni ialah, aku still tak boleh nak faham kenapa dia masih tak nak mengaku kesalahan yang dah dia buat??

Ni adalah antara "BUKTI-BUKTI" penyiasatan aku !!!

1) SMS MR.F...WITH ONE OF HIS OFFICEMATE YANG MENGAKU ADA SCANDAL WITH HIM!!

GIRL A : Marah dekat A lagi ker??
MR.F... : Tak marah pun..
GIRL A : Yelah.. Sekurang-kurangnya tegurlah.. Ni tak pun.. Lau setakat tegur tu tak kan ada orang perasan yang kita ni "COUPLE"!!
MR.F... : Sorry tak tegur nanti diorang tau kita "COUPLE" tak pasal-pasal kena mengadap bos!! Tak ingat ker polisi company??
GIRL A : Yelah tapi tak salahkan lau bertegur sapa?? Mr.F.... kita ni betul-betul "COUPLE" ker??
MR.F....: Ye kita "COUPLE"!!

2) MMS MR.F...WITH SECOND OFFICEMATE YANG ADA SCANDAL WITH HIM!!!

a) FIRST MMS!!

Picture ni merupakan picture "Mr.F... SECOND SCANDAL"!!
 This girl merupakan girl yang sama aku pernah nampak "BONCENG" motor dengan Mr.F.... hari tu!! Girl ni satu office and satu department dengan Mr.F.... Dah ramai sangat saksi dekat office Mr.F..... ni nampak yang diorang ni selalu sangat keluar bersama-sama!! Antara saksi yang sering nampak diorang ni keluar bersama-sama adalah "BOS" Mr.F...sendiri... Picture ni tak berapa clear coz aku dah pun edit untuk mengelakkan dari girl ni dapat malu yang teramat sangat..

Bersama-sama dengan mms ada disertakan note untuk Mr.F...!!
NOTE :- U CAKAP NAK TEMAN I  "TIDO" JOM..
Menurut dari ape yang Mr.F.... cakap diorang ni hanyan kawan je tak lebih daripada tu..And this girl ni hantar mms dengan niat hanya untuk "BERGURAU" je!! Biasalah kawan-kawan nak bergurau.. Kawan apa yang "BERGURAU" sampai ajak "TIDO"?? Ingat apa?? Nak jadi "PEREMPUAN MURAHAN" ker ajak kawan "JANTAN" teman "TIDO"?? Pelik betul aku dengan perangai girl ni!! Sanggup ker nak "BERGURAU" sampai nak jatuhkan "MARUAH" diri sendiri??


b) SECOND MMS!!

Picture ni merupakan tangan girl dalam picture di atas... Aku tak berapa nak faham apa motif sebenar "SI GIRL" ni hantar mms picture tangan dia beserta dengan note untuk Mr.F...!!

Ini adalah "NOTE" yang di 'attach' kan berserta dengan picture disebelah :- TENGOK LAWA TAK JARI I NI MENGEMBANG!! Entah apa entah agaknya motif dia?? Macam ni punya mms pun still dianggap mms dari kawan yang nak "BERGURAU" ker?? 



c) THIRD MMS!! 













Ni lagi satu mms yang dihantar oleh "GIRL" yang sama.. 
Picture lengan dia yang penuh dengan "KURAP" kot?? Coz aku pun tak berapa sure apa kat lengan dia tu?? 

Mula-mula hantar mms muka sendiri ajak Mr.F... teman tido, lepas tu hantar mms tangan yang tengah mengembang untuk Mr.F.... ,tak cukup dengan mms tangan hantar pulak mms lengan yang penuh kurap dekat Mr.F... Lepas ni entah mms picture apa lagi agaknya yang "SI GIRL" ni akan hantar untuk Mr.F??
Tapi kalau di fikirkan semula, mana ada kawan-kawan yang nak bergurau sanggup hantar mms yang mengarut especially yang ajak teman "TIDO" tu macam yang this "GIRL" ni hantar untuk Mr.F...!! Memang "TAK" lah kan lau dah sampai tahap macam tu!!!


Sebenarnya banyak lagi bukti-bukti lain yang aku dapat masa sibuk "dok" buat penyiasatan hari tu.. Tapi rasanya cukuplah kalau aku just bagi tau bukti yang ni je dulu... Dah ada buki macam ni pun still kira aku ni memang sengaja ke nak tuduh Mr.F... tu ada "SCANDAL" dengan perempuan lain ke?? Dah sah-sah bukti yang aku dapat tu memang betul... Bukannya aku sengaja nak mereka-reka bukti and cerita!!

No comments:

Post a Comment